CASCARA: MEZI KÁVOU A ČAJEM

CASCARA: MEZI KÁVOU A ČAJEM


CO JE TO CASCARA?

Cascara jsou slupky z kávových třešní neboli to, co zbyde, když se vyloupne zrno. Pochází z kávovníku, ale chutná spíše jako čaj. Takový kofeinový kočkopes.


JAK CASCARA CHUTNÁ?

 

Chuť cascary je velmi individuální. Hrozně moc totiž záleží na odrůdě kávy a oblasti, kde byla vyrobena. Ta naše pochází samozřejmě z Nikaraguy, přímo z kávy Selva Negra. Chutná jako velmi aromatický černý čaj.

Cascara je plná antioxidantů a vitamínů, oproti kávě samotné má však 2-4 krát méně kofeinu. Takže si na ní můžete pochutnat i později odpoledne, aniž by narušila váš spánek. A jak si cascaru připravi

CASCARA: MEZI KÁVOU A ČAJEM

ČAJ Z CASCARY

  • do 0,5 l horké vody nasypte 20g cascary.
  • Nechte louhovat 5-10 minut.
  • Přes sítko přelejte do šálků.

 

LEDOVÁ CASCARA

  • 20g cascary zalijte 0,5 l studené vody.
  • Nechte 24 hodin louhovat.
  • Přes sítko přelejte do sklenic.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení