JAK SI DOMA PŘIPRAVIT SKVĚLOU KÁVU I BEZ KÁVOVARU: FRENCH PRESS

Tipy, jak si doma připravit skvělou kávu i bez kávovaru: french press

Naučte se doma připravovat královsky dobrou kávu z french pressu

 

Nemáte doma kávovar? Nevadí! Skvělou kávu si doma (a dokonce i na cestách) můžete připravit i bez něj. Máme pro vás tipy na alternativní přípravy kávy, které zvládne úplně každý a které vám navíc nezaberou víc než pár minut! Dnes se zaměříme na french press – krále jednoduchosti. Jediné, bez čeho se neobejdete, je kvalitní a čerstvá káva. Kávu, která bude chutnat stejně dobře jako z kavárny, totiž vykouzlíte jen s těmi nejlepšími zrnky.

Jak si připravit kávu ve french pressu?

 

Proč je french press dobrá volba:

 

- je to jeden z nejlevnějších nástrojů na přípravu filtrované kávy

- příprava kávy ve french pressu patří k těm nejjednodušším

- káva z french pressu má intenzivní, silnou a hutnou chuť 

- chuť si také můžete vyladit podle svých preferencí stupněm namletí a poměrem káva/voda

 

Jak si připravit ve french pressu tu nejlepší kávu:

 

Tento vyladěný návod máme přímo od našeho headbaristy Václava Čermáka, takže se můžete těšit na opravdu skvělý kávový zážitek

 

Na dva šálky budete potřebovat 24 g nahrubo namleté kávy.

 

1. Kávu nasypte do konvičky a zalijte 400 ml vody, která prošla varem a trochu zchladla
(na cca 90 °C, tedy asi 0,5 - 1 minutu).

2. Přikryjte a nechte extrahovat 3-4 minuty.

3. Lžící prolomte kávovou krustu, která se utvořila na povrchu – kávu tedy trochu promíchejte – na hladině zůstane pěna, tu lžící odeberte.

4. Ještě chvíli nechte zbylé částečky kávy klesat dolů a pomalu stlačte filtr, ale ne až úplně dolů.

5. Kávu opatrně nalijte do šálku (pozor, abyste s ní během nalévání moc nevířili).

6. A je to! Můžete vychutnávat.

Tipy, jak si doma připravit skvělou kávu i bez kávovaru: french press
Tipy, jak si doma připravit skvělou kávu i bez kávovaru: french press

A jaká káva je na french press nejlepší?

 

Obecně jsou na všechny filtrované přípravy kávy vhodnější spíše lehčí, světleji pražené kávy, u kterých vynikne jejich šťavnaté a ovocné tělo. A to platí i v případě french pressu. Záleží ale také na vašem vkusu a na tom, jaký chuťový profil preferujete. S naším postupem z french pressu vykouzlíte skvělou kávu, ať už jste milovníky čokoládových a oříškových chutí, nebo spíše těch ovocných a květinových

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení