Rwanda Kopakanya 100% ARABICA
Farmáři v družstvu Kopakanya pěstují kávu na farmách, které se rozprostírají v nadmořských výškách od 1 600 do 1 970 m n. m. Tyto vysoké polohy činí půdu obzvláště vhodnou pro pěstování výběrové kávy. Během období sklizně jsou třešně selektivně ručně sbírány a odváženy na zpracovatelskou stanici Akagera, kde se káva promývá a následně zpracuje. Díky píli a dovednostem našeho headroastera Vaška je tato káva vhodná zejména na filtr. V šálku ucítíte chutě citrónového čaje Earl Grey, žluté jablko a bude krásně vonět po květech. Patří-li filtrovaná káva mezi vaše oblíbené přípravy, je Rwanda Kopakanya přesně pro vás.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MOKRÉ (washed) |
OBLAST PŮVODU: | AFRIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: earl grey - žluté jablko - květy
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1 600 - 1 970 m n. m.
Zpracování: Fully washed
Producent/farma: Kopakanya
Region: Nymasheke