KENYA KIRANGA: ŠŤAVNATÁ EXPLOZE CHUTÍ

Kenya leží přímo na rovníku, je známá svou pestrostí a rozmanitostí. Na východě, na pobřeží Indického oceánu se rozprostírá rozsáhlá nížina; ve vnitrozemí pak najdeme náhorní plošiny a sopečná pohoří s nejvyšší horou Mount Kenya (5 188 m n.m.), po které je pojmenovaná i celá země. Právě tyto vysokohorské podmínky v kombinaci s polohou kolem rovníku jsou ideální pro pěstování kávy, která má v Keni dlouholetou tradici.

KENYA KIRANGA: ŠŤAVNATÁ EXPLOZE CHUTÍ

POPIS KÁVY A ZPRACOVÁNÍ

Káva z Keni se vyznačuje vysokou kvalitou, o které se obecně hovoří jako o jedné z nejlepších na světě. Mezi kávovými gurmány je známá bohatým tělem, intenzivním aroma, správnou aciditou a příjemnou ovocnou chutí.

Plody se na farmě Kiranga sbírají ručně a zralé plody jsou poctivě vybírány. Poté se zbavují slupky a nechají přes noc fermentovat. Po fermentaci se káva promývá a suší na tzv. „raised beds“, neboli „vyvýšených postelích“. Sušení trvá v průměrů 14-21 dní podle podmínek.

Káva Kenya Kiranga získala velmi vysoké cuppingové skóre 86 bodů. Hodí se na přípravu espressa a filtrů, kde nabídne sladkokyselé chutě jablek, květin, medu a malin.

SLOVO PRAŽIČE

„Tato zrna jsme vybrali pro ty, kdo si vychutnávají kávu s vyšší aciditou, připravenou na V60 nebo Aeropress. Přirozené acidity, která je pro keňskou kávu specifická, dosáhneme rychlejším a dynamičtějším pražením. Konečná dosažená teplota je nižší, tím pádem se vyhneme praženým, klasicky hořkým chutím a získáme tak čajově lehký šálek kávy.“ 

KENYA KIRANGA: ŠŤAVNATÁ EXPLOZE CHUTÍ

KÁVA V SOUČASNÉ KENI

Keňa je známá vysokou kvalitou kávy, obecně se o ní hovoří jako o jedné z nejlepších na světě. Pěstování kávy mělo v zemi relativně pozdní začátek, ale průmysl si velmi rychle získal a nadále si udržuje vysokou reputaci.

V současnosti se pěstováním kávy v Keni živí asi 600 000 drobných pěstitelů, kteří hospodaří na půdě o rozloze menší než 20 000 metrů čtverečních. Tito farmáři tvoří 70% produkce kávy v zemi a jejich farmy pokrývají více než 75% veškeré půdy. Většina farmářů je organizovaná do družstev, z nich každé provozuje alespoň jednu zpracovatelskou stanici. Ty největší farmy mají často svou vlastní stanici.

KENYA KIRANGA: ŠŤAVNATÁ EXPLOZE CHUTÍ

30 dnů na vrácení

Vce jak 5000 produktů skladem, dodání nejdéle týden
KENYA KIRANGA: ŠŤAVNATÁ EXPLOZE CHUTÍ

Doprava zdarma

Více jak 5000 produktů skladem, dodání nejdéle týden

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení