Honduras Capucas BIO 100% ARABICA
Výrobci této promyté kávy dostávají organická hnojiva, vzdělávací příležitosti, technickou a finanční pomoc a další podporu od jejich družstva Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL), které bylo založeno v roce 1999 přesně za tímto účelem. Družstvo centralizuje zpracování třešní, aby byla zachována vysoká kvalita kávy. Třešně jsou selektivně ručně sbírány a dodávány do družstevních mlýnů. Ty se rozdrtí a poté fermentují. Sušení pergamenu pak trvá 10 až 20 dní. Výsledkem je tento promytý “Honduras” s certifikací BIO, kterému vyladěné pražení našeho headroastra Vaška propůjčilo chutě X Y Z. Pokud patří klasické chutě kávy mezi vaše oblíbené, bude tato káva přesně pro vás.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, AUTOMATICKÝ KÁVOVAR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MOKRÉ (washed) |
OBLAST PŮVODU: | STŘEDNÍ AMERIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: čokoláda - oříšky - jemná acidita
Odrůda: Bourbon, Catuai, Caturra, IHCAFE 90, Lempira, Pacas
Nadmořská výška: 1 350 - 1 600 m n. m.
Zpracování: washed
Producent/farma: COCAFCAL
Region: Las Capucas