Ethiopia Abebe Hilu 100% ARABICA
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali z farmy Abebe Hilu, která leží v ohromujících 2 060 metrech nad mořem, z provincie Yirgacheffe, která se nachází na jihu země. Vysoká nadmořská výška vytváří klima teplých, slunečných dnů a chladných nocí, které pomáhají koncentrovat cukry a vytvářet sladkou, hustou kávovou třešeň.
Způsoby hospodaření v Yirgacheffe zůstávají převážně tradiční. Farmáři Yirgacheffe obvykle pěstují své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi drobnými zemědělci, protože maximalizuje využití půdy a poskytuje jídlo pro jejich rodiny.
Díky kombinaci pěstování, naturálního zpracování a námi vytvořené receptury, získává tato káva plné tělo s vysokou sladkostí broskví a skořice a nádhernou ovocitou dochuť.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | RAKYTNÍK, SVAŘENÉ VÍNO, ŠVESTKOVÁ POVIDLA |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | ANAEROBIC NATURAL |
OBLAST PŮVODU: | JIŽNÍ AMERIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: broskev - květový čaj - skořice
Odrůda: Dega, JARC 74110, JARC 74112, Kurume
Nadmořská výška: 2 060 m n. m.
Zpracování: natural
Producent/farma: Abebe Hilu
Region: Yirgacheffe