Costa Rica Toboba 100% ARABICA
Senel Campos je pěstitelem kávy třetí generace na Finca La Toboba. Spolu se svým synem postavil na své farmě mikromlýn, který pozdvihuje celkovou kvalitu kávy pro jeho vlastní výrobu a pro farmy kolem něj. Specializují se zejména na pěstování odrůd Caturra a Catuai. Svou roli ve vysoké kvalitě produkované kávy hrají i klimatické podmínky na fince, kdy při nadmořských výškách v rozmezí 1500 - 1800 m n.m. je to pro pěstování kávy doslova ráj na zemi. Jeho black honey, které následně praží náš headroaster Vašek, chutná jako jablko, tmavé hrozny a karamelky. Pro fanoušky ovocité specialty kávy je tato takzvaný must-have.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MEDOVÉ (yellow honey) |
OBLAST PŮVODU: | STŘEDNÍ AMERIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: jablko - tmavé hrozno - karamelky
Odrůda: Caturra, Catuai
Nadmořská výška: 1 500 - 1 800 m n. m.
Zpracování: black honey
Producent/farma: Finca La Toboba
Region: San Jose