Vánoce provoněné kávou

Vítejte! Pod stromečkem jste právě rozbalili něco výjimečného.

Každá vánoční edice má trochu jiné složení, a tak jsme pro vás připravili místo, kde najdete přehled všech produktů, se kterými se můžete ve vašem dárečku potkat. 

Podle fotky níže jednoduše poznáte, co máte právě vy, a rovnou můžete mrknout i na tipy, jak si kávu, čokoládu nebo cascaru co nejlépe užít.

Vánoce provoněné kávou
Vánoce provoněné kávou

Nicaragua Papagayo - hořká vánoční limitka

Poctivě hořká, čistá a tradiční káva ze severu Nikaraguy. Promyté zpracování a odrůdy Catuaí, Caturra a Parainema vytvářejí chuť, která připomíná višeň v rumu, čokoládu, marcipán a lékořici. Skvělá pro milovníky hořkého espressa bez kyselosti.

Doporučená příprava:
Kávu doporučujeme připravovat na espresso v automatickém nebo pákovém kávovaru. U automatického kávovaru doporučujeme hrubé mletí, čímž káva bude příjemně hořká. Na pákovém kávovaru jsme vyzkoušeli espresso v poměru přibližně 1:2 až 1:2,3 (18 g → 36–42 g) a káva chutná perfektně. Nicaragua se rovněž perfektně hodí jako příprava na frenchpressu či moka konvičce.

Colombia Las Garzas - ovocná vánoční limitka

Šťavnatá a sladká káva z oblasti Gaitania v Kolumbii. Naturální zpracování s 38 hodinovou fermentací dodává tóny piña colady, manga a červeného pomeranče. Ideální pro všechny, kdo milují moderní, svěží filtry. 

Doporučená příprava:
Kávu doporučujeme připravovat na filtr. Na V60 (2 šálky) jsme při receptuře 18g in, 36g bloom, celkem 290g vody, 93 °C, do 3 minut cítili silnou kombinaci ananasu a alkoholu, tedy svěží chuť i aroma Piña colady.

Na pákovém kávovaru jsme zvolili recepturu 18 in, 40 out, 26 vteřin extrakce. Ucítíte svěží tóny manga a červeného pomeranče, který v nápoji zastupuje aridní tóny.

Vánoce provoněné kávou
Vánoce provoněné kávou

Čokoláda Herůfek Nibs & Coffee

Ke kávě neodmyslitelně patří čokoláda!

A právě čokoláda, kterou držíte v rukou vznikla spojením dvou malých, rodinných firem, a tou je Nibs and coffee!

54% mléčná čokoláda s kusy kakaových bobů a hlavně z námi upražené bio kávy z Hondurasu. Čerstvě upražené drcené kakaové niby a drcená pražená kávová zrna bohatě pokrývají tabulku tmavé mléčné čokolády. Jedinečný křupavý zážitek a plno energie na celý den. Taková je naše čokoláda z bobů - kakaových a kávových.

Z partnerství s čokoládovnou Herufek máme opravdu radost, protože se společně shodujeme v tom, jak dělat řemeslo dobře a poctivě. Stejně jako my nakládáme s kávovými zrny, tak i Herůfkovi s láskou zpracovávají kakaové boby. Znají lidi, kteří je vypěstovali, sami si je praží a dostávají z nich tu nejlepší možnou chuť. 

Cascara

Sušené slupky kávových třešní, které se připravují a hlavně chutnají jako čaj. Jemná, přirozeně sladká chuť s nádechem po brusinkách, švestkách a sušeného jablka. Osvěžující, nehořký nápoj plný antioxidantů.

Doporučená příprava:
Do nádoby se sítkem (ideálně french press) nasypte 20-25g (4-5 pol. lžic) cascary a zalijte ji 0,5 l horké vody, nechte louhovat 10-15 minut. Pokud byste chtěli docílit spíše "lehkých čajových tónů" doporučujeme louhovat okolo 5 minut. 

O dalších tipech a hlavně o původu nevšední cascary si můžete více přečíst zde

Vánoce provoněné kávou

Zážitkové pražení kávy

Obdrželi jste voucher přímo do naší pražírny, kde vás seznámíme s celým procesem pražení kávy. 

Během Zážitkového pražení vás provedeme voňavým světem kávy. Zaměříme se přitom na jeho historii, způsob pěstování kávy a na samotný příběh firmy MOTMOT od jejího počátku. Poté se společně během pražení kávy podíváme na veškeré detaily a kroky, které tento proces provází.

Po celou dobu zážitkového pražení Vám budou k dispozici kávové nápoje v neomezeném množství (batch brew a automatický kávovar). Jako dárek si navíc domů odnesete 150 g zrnkové kávy Brazil Diamond.

Prosím, rezervujte si svůj termín prostřednictvím rezervačního systému, jenž je dostupný online na motmot.reenio.cz. K rezervaci termínu budete potřebovat unikátní kód umístěný na samotném voucheru. 

 
Používáme ověření věku Adulto