Sumatra Kerinci 100% ARABICA
Tuto kávu přinášíme díky družstvu Koerintji Barokah Bersama Cooperative, jehož farmáři hospodaří na náhorní plošině, která leží na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra.
Zpracovatelské družstvo, které vyrábí tuto plně promytou kávu, rozšiřuje indonéské tradice pěstování a zpracování kávy. A tahle šarže je toho krásným důkazem - donutí vás přehodnotit vše, co si myslíte, že víte o indonéské kávě. Káva se zbavuje plodových obalů, pak se nechává jeden den fermentovat a poté se suší. V spojení s umem našeho headroastera Vaška ucítíte v šálku nekonečnou šťavnatost lékořicových bonbonů, mandarinky a sladké třešně. Má velmi nízkou hořkost a je výborná zejména na filtr, kde je připravena potěšit vaše chuťové pohárky.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | SUCHÉ (natural) |
OBLAST PŮVODU: | PAPUA NEW GUINEA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: lékořicové bonbony - mandarinka - třešně
Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
Nadmořská výška: 1 400 - 1 700 m n. m.
Zpracování: washed
Producent/farma: Koerintji Barokah Bersama
Region: Sumatra
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.