Peru Timbuyacu 100% ARABICA
Peru má extrémní potenciál jako výrobce vysoce kvalitních káv. Je to země s největším světovým exportem organické kávy Arabica. Díky velmi vysokým nadmořským výškám a úrodné půdě produkují drobní zemědělci kávy, které dostávají celosvětová ocenění.
Farmáři v Peru obvykle zpracovávají kávu na vlastních farmách. Většina kávy je zpracovaná metodou washed. Třešně se obvykle drtí, fermentují a suší na slunci na vyvýšených záhonech nebo v sušárnách. Po vysušení se káva následně prodá v pergamenu družstvu, které s ní pak nakládá dál, až se dostane do pražírny MOTMOT.
Vašek - headroaster naši pražírny zvolil postup, díky kterému je káva vhodná jak na espresso, tak i na filtr. V šálku ucítíte jemné tóny grepu a pak máslovou sušenku a zelený čaj.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MOKRÉ (washed) |
OBLAST PŮVODU: | JIŽNÍ AMERIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: grep - máslová sušenka - zelený čaj
Odrůda: Caturra
Nadmořská výška: 1 620 m n. m.
Zpracování: washed
Producent/farma: Finca Timbuyacu
Region: Amazonas