Vánoční kávové cukroví

KÁVOVÉ CUKROVÍ PRO JEŠTĚ VOŇAVĚJŠÍ VÁNOCE

KÁVOVÉ MOTMOT CUKROVÍ

Na těsto potřebujeme:

  • 220g hladké mouky
  • 120g mletých vlašských ořechů
  • 120g práškového cukru
  • 160g másla
  • 20g jemně mleté kávy MOTMOT Honduras Cadexsa
  • 2 lžíce rumu

Na krém potřebujeme:

  • 300g bílé čokolády
  • 150g smetany ke šlehání
  • 4 lžičky mleté kávy MOTMOT Honduras Cadexsa
  • 2 lžičky rumu

Na polevu potřebujeme:

  • 100g cukru krupice
  • 20g smetany ke šlehání
  • 2 lžíce espressa MOTMOT Honduras Cadexsa
  • 10g másla
  • 5g hrubě mleté kávy MOTMOT Honduras Cadexsa

Všechny ingredience na přípravu těsta dáme do mísy, promícháme a spojíme, necháme přes noc vychladit. Stejný den také začneme s přípravou krému. Čokoládu nasekáme a dáme do mísy. V hrnci si zahřejeme smetanu s kávou a jakmile nám směs začne vřít, přelejeme ji přes jemné sítko na čokoládu, necháme minutku odstát a jemně promícháme. Vznikne nám směs, kterou necháme vychladit přes noc.

Druhý den si rozehřejeme troubu na 170 °C, těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, pečeme 15 minut. Do směsi na krém přidáme rum a společně vyšleháme. Krémem si naplníme cukrářský sáček a spojíme s ním upečené cukroví. Dáme na chvílí do lednice. Mezitím si připravíme polevu. Cukr si rozpustíme ve světle hnědý karamel a přidáme do něj ohřátou smetanu a espresso. Vše společně promícháme a na závěr přidáme máslo. Jednu stranu vychlazeného cukroví namočíme do polevy a ozdobíme hrubě mletou kávou.

ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE S KÁVOU

 

Na lanýže potřebujeme:

  • 50g vlašských ořechů
  • 70g mléčné čokolády
  • 160g hořké 70% čokolády
  • 50ml smetany ke šlehání
  • 50ml espressa MOTMOT Brazil Diamond
  • 30g másla
  • 2 lžičky brandy

 

Na obalení potřebujeme:

  • 80g hořké 70% čokolády
  • 20 g kakaa
  • 10g jemně pomleté kávy MOTMOT Brazil Diamond
KÁVOVÉ CUKROVÍ PRO JEŠTĚ VOŇAVĚJŠÍ VÁNOCE

Ořechy rozprostřeme na plech a dáme pražit na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Mezitím si nasekáme mléčnou i hořkou čokoládu na kousky. V hrnci si zahřejeme smetanu s máslem, jakmile nám směs začne vřít, přisypeme do ní čokoládu. Necháme minutku odstát a poté jemně promícháme, dokud se nám všechna čokoláda nerozpustí. Upražené ořechy si nameleme a přidáme do směsi stejně jako espresso a brandy a vše promícháme. Vznikne nám hladký krém, který necháme vychladit na pokojovou teplotu. Potom ho dáme do cukrářského sáčku a na plechu vyloženém pečícím papírem vytváříme lanýže. Ty pak na chvíli necháme vychladnout v lednici.

Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na obalení. Připravíme si kakao a k němu přes jemné sítko přesypeme kávu a promícháme. Vychlazené lanýže obalíme v rozpuštěné čokoládě a poté ve směsi kakaa a kávy, případně ve vlašských oříšcích.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení