Kenya Kiranga 100% ARABICA
Zrna této kávy pochází z farmy Kiranga, kde hospodaří Samuel Mercharia se svou rodinou. Zrna sbírají ručně, zbavují je slupky a nechávají fermentovat přes noc. Poté je promývají a suší na tzv. „raised beds“, neboli vyvýšených postelích. Špičková péče o kávu se zasloužila o její vysokou kvalitu, o které svědčí velmi vysoké cuppingové skóre 86 bodů. Káva se perfektně hodí na filtrované způsoby přípravy.
Více o původu kávy čtěte ZDE.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | E-shop |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | OVOCNÝ, KVĚTINOVÝ |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | MOKRÉ (washed) |
OBLAST PŮVODU: | AFRIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: maliny – květový med – jablko
Odrůda: batain, ruiru 11, SL28, SL34v
Zpracování: promyté (washed)
Producent/farma: Samuel Mercharia s rodinou