VÁNOČNÍ Colombia Las Garzas
Tato speciální naturálně zpracovaná káva pochází od Azahar Coffee Company a jejich partnerských farmářů v Gaitánii, v jižní Tolimě. Tito farmáři, z nichž většina pokračuje v rodinné tradici pěstování kávy, sídlí v nadmořských výškách mezi 1 700 a 2 000 m n. m. a pěstují odrůdy Colombia, Castillo a Caturra. Při tomto naturálním zpracování se třešně fermentují po dobu 38 hodin, poté se osm dní suší na vyvýšených afrických záhonech.
Je to jedna z nejúžasnějších káv, ke kterým jsme se v MOTMOT dostali. Vašek - náš headroaster - vymazlil recept do nebeských výšek a díky tomu v šálku ucítíte piña coladu a švestková povidla. Je vhodná zejména na filtr, ale případně je možné i espresso. Tak či onak, zažijete kávovou nirvánu.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | ESPRESSO, FILTR |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | SUCHÉ (natural) |
OBLAST PŮVODU: | JIŽNÍ AMERIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: piña colada a švestková povidla
Odrůda: Colombia, Castillo, Caturra
Zpracování: natural
Producent: Malí farmáři
Nadmořská výška: 1 700 - 2 000 m n. m.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.