Burundi Gakenke
Zrna této naturálně zpracované kávy jsme získali z farmy Gakenke Washing Station, z provincie Kayanza, která se nachází na severu země. Byla vypěstována na plantážích ve výšce 1 500 - 1 800 m. n m. a jedná se o odrůdu Red Bourbon. Ta je sama o sobě sice velmi kvalitní, bez špičkové péče farmářů by ale určitě nedosáhla takové kvality, v jaké se dostává až k nám. O tom svědčí také vysoké cuppingové skóre: 85,75 bodů.
V chuťovém profilu poznáte tmavé hrozno, mléčnou čokoládu a limetu, díky čemuž se skvěle hodí jak na espresso, tak na filtrované způsoby přípravy.
Hořkost |
|
Sladkost |
|
Acidita |
|
Kategorie: | E-shop |
---|---|
DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA: | FILTR |
CHUŤOVÝ PROFIL: | OVOCNÝ |
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: | SUCHÉ (natural) |
OBLAST PŮVODU: | AFRIKA |
DRUH KÁVY: | 100 % ARABICA |
Chuťový profil: tmavé hrozno - mléčná čokoláda - limeta
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: NATURAL
Producent/farma: Gakenke Washing Station